פרק 3 - תווים.. צ'יפים....(?) שמיפים!?!? Da Rocker: איך הכינוי? שווה טילים, אה? אני יודע..
טוב כל זה היה די ברור לי, אבל כולך היית באקסטזה ובמעין שוונג שלא היה לי נעים לעצור..
קיצר, ספר לי על התוים והדרגות והצ'יפים שמיפים האלה.
Rockil: בכיף. נתחיל עם תוים וצ'יפים?
Da Rocker: בכיף יא זאלאמי(!)
Rockil: הצ'יפים הם בעצם נקודות חנות. אלו נקודות שתצטברו במהלך השתתפותכם באתר, ואלו ישמשו אתכם לרכישת מוצרים מחנות האתר. ישנו קשר הדוק בין מידת הפעילות שלכם למספר הצ'יפים שתצברו, ולכן נרשום לפניכם את הקריטריונים לפיהם מוענקות אותן נקודות (צ'יפים) על מנת שתוכלו לנצל זאת לטובתכם:
כתיבה הודעה – על כל 11 תגובות או דיונים מוענק צ'יפ אחד. מספר התגובות והדיונים שפתחתם יוצג במונה ההודעות האישי שלכם. (אין סיבה לעקוב אחריו בקפידה מכיוון שהצ'יפים מצטברים באופן אוטומטי ללא התערבותה של הנהלת Rockil).
דירוג דיון או תגובה –
כאן נכנס נושא התוים 
לתמונה. תוים הם בעצם דרככם לדרג תגובה או דיון ולקבוע עד כמה מצאתם אותה שימושית ומועילה. ישנם דירוגים חיוביים, וישנם דירוגים שליליים. מאזן הדירוגים שניתנו להודעה מסויימת יופיע מעל אותה הודעה (סקאלה צהובה/שחורה)

מלווה בתיאור קצר המציין עד כמה אהבו אותה חברי הקהילה. ככל שינתנו יותר דירוגים חיוביים כן תעלה פופולאריות ההודעה, וככל שתעלה פופולאריות ההודעה
כותב ההודעה יקבל יותר צ'יפים!
והנה רשימת הדרגות אליהן יכולות הודעות להגיע, ומספר הצ'יפים המתלווה אליהן בהתאם:
דיון / תגובה שמגיעה לדרגת נחמד: צ'יפ אחד (1+)
דיון / תגובה שמגיעה לדרגת קלאסה: שני צ'יפים (2+)
דיון / תגובה שמעיה לדרגת יצירת מופת: חמישה צ'יפים (5+)
דיון / תגובה שמגיעה לדרגת לא משהו: הפחתה של צ'יפ אחד (1-)
דיון / תגובה שמגיעה לדרגת על הפנים: הפחתה של שני צ'יפים (2-)
דיון / תגובה שמגיעה לדרגת בושה: הפחתה של חמישה צ'יפים (5-)
רשימת מספר התוים הנדרשים על מנת להעלות/להוריד הודעה לדרגה מסויימת:
בין 5- ל 5+ : דרגה - סביר
בין 5+ ל 15+ : דרגה - נחמד
בין 16+ ל 30+ : דרגה - קלאסה
30+ ומעלה : דרגה - יצירת מופת
בין 6- ל 15- : דרגה - לא משהו
בין 16- ל 30- : דרגה - על הפנים
30- ומטה: דרגה - בושה
כפי שבטח שמתם לב, אפשר גם לאבד צ'יפים, וכמובן שהכל תלוי בכם ובצורה בה תבחרו לדרג אחד את השני.
Da Rocker: זאת אומרת שנגיד פתחתי דיון והרבה אנשים דירגו אותו ככה שיצא שקיבל 20 תוים, אז הדיון מגיע לדרגה "קלאסה" ואני מקבל 2 צ'יפים?
Rockil: בדיוק כך! אני רואה שאתה קולט מהר.. בוא נמשיך..
עליית דרגה – זהו כבר נושא חדש עליו נדבר בהמשך, אך בעקרון ככל שהמשתמש שלכם יעלה יותר דרגות כך תקבלו יותר צ'יפים לקנייה בחנות האתר.
הפנית משתמש - ..
Da Rocker: אוווו! הגיע הזמן באמת!
Rockil: אהמ.. *שיעול* אהמ..
Da Rocker: דיברתי? אני שותק...
Rockil: כפי שהתחלתי להגיד, הפנית משתמש – אם תשוטטו עמוק אל תוך תהומות הפרופיל האישי שלכם (תחת 'עריכת פרופיל' בתפריט המשתמש), תוכלו למצוא את הלינק האישי והאינדיבידואלי שלכם להפניית חברים לאתר!
את הלינק הזה תוכלו לשתף עם חברים דרך אייסקיו, מסנג'ר, אימייל, בלוג או כל צורה אחרת על מנת להביא לידי כך שאנשים ירשמו לאתר תחת ההפנייה שלכם. לאחר שהחבר ילחץ על אימייל ההרשמה ויכתוב 10 הודעות('להראות נוכחות') תקבלו 5 צ'יפים (!!) לרכישת מתנות מחנות האתר. וזוהי, דרך אגב, ללא ספק הדרך המהירה והיעילה ביותר לצבירת צ'יפים.
שורה תחתונה - ככל שתצליחו להכניס יותר ויותר חברים תחת חסותכם - תקבלו יותר צ'יפים!
Da Rocker: רגע.. אבל מה בעצם אני יכול 'לרכוש' בכלל מהחנות של האתר? מחזיקי מפתחות ומחדדים?
Rockil: חס ושלום. אנו רוצים לתת לך ולחבריך לא פחות ממה שמגיע לכם בתמורה ללקיחתכם חלק כה חשוב בקיום האתר! עם הזמן נוכל להוסיף עוד ועוד מוצרים הקשורים לעולם המוזיקה והרוק כמו פוסטרים, חולצות, דיסקים, תלושים לחנויות מוזיקה, כרטיסים להופעות ופסטיבלים, נגני mp3 והשמיים הם הגבול..
ככל שניתן יותר מעצמנו – נקבל יותר בחזרה!